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Registros recuperados : 21 | |
1. | | ANSOLIN, A. L.; FACCIN, J. C.; ZANELLA, R.; BIANCHI, I.; KICH, J. D.; MARQUES, M. G. A lavagem prepucial pode reduzir a contaminação bacteriana nos ejaculados de machos suínos? Suinocultura Industrial, Itu, ed. 311, ano 45, n. 2, p. 14-17, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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3. | | MADEIRA, E. M.; BIANCHI, I.; VIEIRA, M. B.; SCHNEIDER, A.; SEVERO, N. C.; PFEIFER, L. F. M.; CORRÊA, M. N. Avaliação de diferentes crioprotetores intra e extracelulares na criopreservação de sêmen de touros. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v.65, n.2, p.415-420, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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4. | | CORRÊA, E. K.; LUCIA JÚNIOR, T.; GIL-TURNES, C.; CORRÊA, M. N.; BIANCHI, I.; COREZZOLA, J. L.; ULGUIM, R. R. Efeito de diferentes profundidades de cama sobre parâmetros ambientais para suínos em crescimento e terminação. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v.12, n.5, p.540-545, set./out., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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5. | | MONTES, J. H.; RIZZOTO, D. W.; OLIVEIRA, J. M.; BIANCHI, I.; PERIPOLLI, V.; KICH, J. D.; MOREIRA, F. Salmonela e enterobactérias em carcaças suínas ao longo da linha de abate. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE SUINOCULTURA, 12, 2019, Porto Alegre. Avanços em sanidade, produção e reprodução de suínos IV: anais. Porto Alegre: UFRGS, 2019, p. 214-215. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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6. | | TUTIDA, Y. H.; SIQUEIRA, H. A.; MONTES, J. H.; HEBBEL, C.; NARDELLI, G.; PERIPOLLI, V.; MOREIRA, F.; GÜTHS, M. F.; IRGANG, R.; KICH, J. D.; BIANCHI, I. Alternativas ao uso de antibióticos via ração na produção de Suínos. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE SUINOCULTURA, 13., 2021, Online. Anais... Porto Alegre: UFRGS, 2021. SINSUI. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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7. | | MÁLAGA, F. da C.; MARQUES, M. G.; RAUBER, L. P.; SIQUEIRA, H. A.; PERIPOLLI, V.; SCHWEGLER, E.; OLIVEIRA JÚNIOR. J. M. de; BIANCHI, I. Como identificar machos suínos subférteis? Suinocultura Industrial, Itu, ed. 300, ano 43, n. 03, p. 14-16, 2021. Suinocultura Industrial, Itu, ed. 300, ano 43, n. 3, p. 14-16, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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8. | | TUTIDA, Y. H.; MONTES, J. H.; BORSTNEZ, K. K.; SIQUEIRA, H. A.; GÜTHS, M. F.; MOREIRA, F.; PERIPOLLI, V.; IRGANG, R.; MORÉS, N.; BIANCHI, I.; KICH, J. D. Effects of in feed removal of antimicrobials in comparison to other prophylactic alternatives in growing and finishing pigs. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 73, n. 6, p. 1381-1390, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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9. | | SCHNEIDER, A.; SCHWEGLER, E.; MONTAGNER, P.; HAX, L. T.; SCHMIT, E.; PFEIFER, L. F. M.; DEL PINO, F. A. B.; BIANCHI, I.; PALUDO, G. R.; CORRÊA, M. N. Effect of prepartum somatotropin injection in late-pregnant Holstein heifers on metabolism, milk production and postpartum resumption of ovulation. Separata de: Animal, v. 1, p. 1-6, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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10. | | BAMPI, D.; BORSTNEZ, K. K.; DIAS, C. P.; DALLA COSTA, O. A.; MOREIRA, F.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. M.; SCHWEGLER, E.; RAUBER, L. P.; BIANCHI, I. Evaluation of reproductive and animal welfare parameters of swine females of different genetic lines submitted to different reproductive management and housing systems during pregnancy. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 72, n. 5, p.1675-1682, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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11. | | ROSA, M. E.; BALDESSAR, P.; CORREIA, B.; DARTORA, D.; BRITO, C. R. C. de; HEBBEL, C.; MARQUES, M. G.; MORES, M. A. Z.; BIANCHI, I. Hermafroditismo verdadeiro na espécie suína. Revista Brasileira de Reprodução Animal, v. 46, n. 3, p. 317-321, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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12. | | TUTIDA, Y. H.; BORSTNEZ, K. K.; MONTES, J.; GÜTHS, M. F.; IRGANG, R.; MOREIRA, F.; PERIPOLLI, V.; MORÉS, N.; BIANCHI, I.; KICH, J. D. Estratégias para reduzir o uso de antibióticos na produção de suínos. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE SUINOCULTURA, 12, 2019, Porto Alegre. Avanços em sanidade, produção e reprodução de suínos IV: anais. Porto Alegre: UFRGS, 2019, p. 282-283. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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13. | | CELLA, A.; LUDKE, J. V.; COLDEBELLA, A.; LUDKE, M. do C. M. M.; SIQUEIRA, H. A.; OLIVEIRA JÚNIOR. J. M. de; PERIPOLLI, V.; BIANCHI, I. Nutritional and quality changes in piglet concentrate affected by formulation and storage. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 73, n. 5, p. 1194-1208, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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14. | | CELLA, A.; LUDKE, J. V.; COLDEBELLA, A.; LUDKE, M. do C. M. M.; ARAÚJO, G. M.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. M.; PERIPOLLI, V.; BIANCHI, I. Nutritional and quality changes in piglet concentrate affected by the mix. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 73, n. 4, p.955-965, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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15. | | RIZZOTTO, D.; MONTES, J. H.; KICH, J. D.; PERIPOLLI, V.; BIANCHI, I.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. M. de; DUVAL, E. H.; SCHWEGLER, E.; MOREIRA, F. Salmonella enterica and enterobacteria in pig carcasses processed on different slaughter days. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 57, e02813, 2022. Título em português: Salmonella enterica e enterobactérias em carcaças suínas processadas em diferentes dias de abate. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais. |
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16. | | GÜTHS, M. F.; SIQUEIRA, H. A.; MONTES, J. H.; MOREIRA, F.; RIZZOTO, G.; PERIPOLLI, V.; TUTIDA, Y. H.; LUCIA JUNIOR, T.; IRGANG, R.; KICH, J. D.; BIANCHI, I. Removal or substitution of in feed antimicrobials in swine production. Preventive Veterinary Medicine, n. 205, ed. 105696, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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17. | | SCHNEIDER, A.; PFEIFER, L. F. M.; SCHMITT, E.; BIANCHI, I.; VIEIRA, M. B.; XAVIER, E. G.; DEL PINO, F. A. B.; CORREA, M. N. The use of insulin to improve fertility of timed-inseminated postpartum suckled beef cows. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 45, n. 10, p. 1219-1221, nov. 2010 Notas Científicas.
Título em português: Uso de insulina para aumento da fertilidade de vacas de corte pós?parto lactantes inseminadas. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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18. | | MÁLAGA, F. da C.; SIQUEIRA, H. A.; RAUBER, L. P.; MARQUES, M. G.; PERIPOLLI, V.; SCHWEGLER, E.; OLIVEIRA JÚNIOR, J. M.; MOREIRA, F.; LOPES, M. S.; BIANCHI, I. In vitro and in vivo parameters for identification of landrace pigs with low reproductive performance. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 43, n. 2, p. 573-584, mar./abr. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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19. | | HEBBEL, C.; QUIRINO, M.; BASSELAR, P.; IBELLI, A. M. G.; LEDUR, M. C.; MORES, M. A. Z.; ONO, R. K.; CANTAO, M. E.; PEIXOTO, J. de O.; MARQUES, M. G.; ULGUIM, R da R.; GASPERIN, B. G.; BIANCHI, I. Regiões genômicas potencialmente associadas ao anestro em leitoas. In: CONGRESSO NACIONAL, 20., 2023, Porto Alegre. Produzindo suínos para um futuro sustentável: anais. Porto Alegre: ABRAVES, 2023. Revista Acadêmica de Ciência Animal, v. 21, supl. 2, p. 177-178, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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20. | | QUIRINO, M.; HEBBEL, C.; IBELLI, A. M. G.; LEDUR, M. C.; MORES, M. A. Z.; ONO, R. K.; CANTAO, M. E.; PEIXOTO, J. de O.; MOREIRA, F.; MARQUES, M. G.; ULGUIM, R. da R.; GASPERIN, B. G.; BIANCHI, I. Uso de metodologias genômicas para o estudo de fatores genéticos envolvidos com o anestro em leitoas. Suinocultura Industrial, Itu, ed. 313, ano 45, n. 4, p. 16-20, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 21 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
28/06/2022 |
Data da última atualização: |
28/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
GÜTHS, M. F.; SIQUEIRA, H. A.; MONTES, J. H.; MOREIRA, F.; RIZZOTO, G.; PERIPOLLI, V.; TUTIDA, Y. H.; LUCIA JUNIOR, T.; IRGANG, R.; KICH, J. D.; BIANCHI, I. |
Afiliação: |
MARCELO FELIPE GÜTHS, IFC/Araquari; HELLOA ALAIDE SIQUEIRA, IFC/Araquari; JULIA HELENA MONTES, IFC/Araquari; FABIANA MOREIRA, IFC/Araquari; GUILHERME RIZZOTO, UNESP; VANESSA PERIPOLLI, IFC/Araquari; YUSO HENRIQUE TUTIDA, IFC/Araquari; THOMAZ LUCIA JUNIOR, UFPel; RENATO IRGANG, UFSC; JALUSA DEON KICH, CNPSA; IVAN BIANCHI, IFC/Araquari. |
Título: |
Removal or substitution of in feed antimicrobials in swine production. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Preventive Veterinary Medicine, n. 205, ed. 105696, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.prevetmed.2022.105696 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: Antimicrobial substitutes are being used in pig production systems, to maintain the health of the animals without compromising their performance. The aim of this study is to evaluate the impact of either the removal of in feed antimicrobials or their substitution for feed additives, at the nursery and growing/finishing stages. At weaning, 1091 piglets were sexed, vaccinated, homogenized by weight and allocated to six treatments during the nursery stage (26?63 d): T1- feed with no antimicrobials nor additives; T2 - feed with antimicrobials; T3 - feed with prebiotic; T4 ? feed with probiotic; T5 ? feed with essential oils; T6 ? feed with organic acids. The same treatments were applied to 840 pigs during the growing/finishing stages (64?167 d). There was no effect of the treatments on feed conversion at the nursery (P = 0.222) and the growing/finishing (P = 0.809) stages. The average daily gain did not differ across treatments in the nursery (P = 0.342) and in growing/finishing (P = 0.050). The cost of the interventions with injectable drugs was not different between the treatments neither at the nursery (P = 0.990) nor at the growing/finishing (P = 0.310). However, the pneumonia and pleurisy index for all treatments was equal or above 1.0, which indicates a respiratory challenge. There was an increase in the cost with antimicrobials or additives per kg of feed produced, which impacts the cost per kg of pig produced. In conclusion, the removal of antimicrobials in pig diets is financially feasible and their substitution by additives did not impact growing performance. MenosAbstract: Antimicrobial substitutes are being used in pig production systems, to maintain the health of the animals without compromising their performance. The aim of this study is to evaluate the impact of either the removal of in feed antimicrobials or their substitution for feed additives, at the nursery and growing/finishing stages. At weaning, 1091 piglets were sexed, vaccinated, homogenized by weight and allocated to six treatments during the nursery stage (26?63 d): T1- feed with no antimicrobials nor additives; T2 - feed with antimicrobials; T3 - feed with prebiotic; T4 ? feed with probiotic; T5 ? feed with essential oils; T6 ? feed with organic acids. The same treatments were applied to 840 pigs during the growing/finishing stages (64?167 d). There was no effect of the treatments on feed conversion at the nursery (P = 0.222) and the growing/finishing (P = 0.809) stages. The average daily gain did not differ across treatments in the nursery (P = 0.342) and in growing/finishing (P = 0.050). The cost of the interventions with injectable drugs was not different between the treatments neither at the nursery (P = 0.990) nor at the growing/finishing (P = 0.310). However, the pneumonia and pleurisy index for all treatments was equal or above 1.0, which indicates a respiratory challenge. There was an increase in the cost with antimicrobials or additives per kg of feed produced, which impacts the cost per kg of pig produced. In conclusion, the removal of antimicrobials in pig... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Prebióticos; Probióticos. |
Thesagro: |
Ácido Orgânico; Controle Microbiano; Óleo Essencial; Produção Animal; Ração; Suíno. |
Thesaurus NAL: |
Essential oils; Organic acids and salts; Prebiotics; Probiotics. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02703naa a2200397 a 4500 001 2144317 005 2022-06-28 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.prevetmed.2022.105696$2DOI 100 1 $aGÜTHS, M. F. 245 $aRemoval or substitution of in feed antimicrobials in swine production.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aAbstract: Antimicrobial substitutes are being used in pig production systems, to maintain the health of the animals without compromising their performance. The aim of this study is to evaluate the impact of either the removal of in feed antimicrobials or their substitution for feed additives, at the nursery and growing/finishing stages. At weaning, 1091 piglets were sexed, vaccinated, homogenized by weight and allocated to six treatments during the nursery stage (26?63 d): T1- feed with no antimicrobials nor additives; T2 - feed with antimicrobials; T3 - feed with prebiotic; T4 ? feed with probiotic; T5 ? feed with essential oils; T6 ? feed with organic acids. The same treatments were applied to 840 pigs during the growing/finishing stages (64?167 d). There was no effect of the treatments on feed conversion at the nursery (P = 0.222) and the growing/finishing (P = 0.809) stages. The average daily gain did not differ across treatments in the nursery (P = 0.342) and in growing/finishing (P = 0.050). The cost of the interventions with injectable drugs was not different between the treatments neither at the nursery (P = 0.990) nor at the growing/finishing (P = 0.310). However, the pneumonia and pleurisy index for all treatments was equal or above 1.0, which indicates a respiratory challenge. There was an increase in the cost with antimicrobials or additives per kg of feed produced, which impacts the cost per kg of pig produced. In conclusion, the removal of antimicrobials in pig diets is financially feasible and their substitution by additives did not impact growing performance. 650 $aEssential oils 650 $aOrganic acids and salts 650 $aPrebiotics 650 $aProbiotics 650 $aÁcido Orgânico 650 $aControle Microbiano 650 $aÓleo Essencial 650 $aProdução Animal 650 $aRação 650 $aSuíno 653 $aPrebióticos 653 $aProbióticos 700 1 $aSIQUEIRA, H. A. 700 1 $aMONTES, J. H. 700 1 $aMOREIRA, F. 700 1 $aRIZZOTO, G. 700 1 $aPERIPOLLI, V. 700 1 $aTUTIDA, Y. H. 700 1 $aLUCIA JUNIOR, T. 700 1 $aIRGANG, R. 700 1 $aKICH, J. D. 700 1 $aBIANCHI, I. 773 $tPreventive Veterinary Medicine$gn. 205, ed. 105696, 2022.
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